form66.nl - beschikbaarheidskalender voor de verhuur van vakantiewoningen
beheer BESCHIKBAARHEIDSkalender
 • Beheer van de beschikbaarheid in uw eigen beheer pagina
 • Kleuren en afmetingen van de kalender(s) aanpassen aan uw website
 • Eventuele wisseldagen worden als 'half' beschikbaar getoond
 • Instellen van de eerste dag van de week
INSTALLEREN

Om de kalender op uw website te installeren, kopieert u éénmalig de code uit de beheerpagina naar uw website. Daarna hoeft u niet meer op uw website te zijn want het beheer van de beschikbaarheid gebeurt vanuit de beheerpagina. Meerdere Kalenders worden vanuit één beheerpagina beheerd.
[Alleen als u het aantal maanden dat getoond moet worden of de afmetingen of de taal wilt wijzigen, moet u de code opnieuw op uw website plaatsen]

Beheer de Beschikbaarheidskalender

BEHEER

Voor het beheren van de beschikbaarheid gebruikt u een pagina waarin ook uw kalender getoond wordt [3e afbeelding]. U geeft hier de begindatum en de einddatum op, eventueel het tonen met wisseldagen, kies voor 'bezet', 'optie' of 'beschikbaar' en klikt op 'opslaan', klaar!
De periode wordt nu als bezet (of optie of vrij) in de kalender op uw website getoond. Zo eenvoudig is het.

VRAGEN en ANTWOORDEN
Kan ik dezelfde kalender in verschillende talen op meerdere pagina's laten zien?
Er zijn 7 verschillende talen, dus u kunt één kalender op 7 verschillende pagina's in de gewenste taal laten zien. U zou zelfs de kalender ook nog op andere websites kunnen plaatsen als u dat wilt. Alle kalenders worden dan natuurlijk ook vanuit één plaats actueel gehouden; uw beheerder pagina.
Werkt de kalender ook op beveiligde websites (httpS)?
Jazeker, de Beschikbaarheidskalender wordt geplaatst op een beveiligde webserver. U ziet dat aan httpS. Ook op de gratis websites kunt u dus onze kalender gebruiken.
Hoe kan ik de kalender op mijn website het beste passend maken in mijn pagina?
De Beschikbaarheidskalender wordt in uw pagina geplaatst in een zogenaamd IFrame. De code wordt op uw beheerder pagina automatisch aangemaakt, aan de hand van de afmetingen van uw kalender en het aantal kalenders dat u wilt laten zien. U kunt de afmetingen van de kalender zo aanpassen dat deze in uw pagina past. Natuurlijk hoeft u dat maar één keer te doen.
Kan de kalender op mobiele apparaten ook getoond worden?
Ja, de Beschikbaarheidskalender schaalt mee als de ruimte waarin hij geplaatst is, kleiner of groter wordt. Probeer hier de browser groter en kleiner te maken en zie dat de kalender zich aan de grootte van het scherm aanpast. Zet de breedte van het Iframe hiervoor op 'width:100%;'
Hoe haal ik de reserveringen van achterliggende datums weg?
Als u de reserveringen van de achterliggende periodes wilt verwijderen, kunt u eenvoudig na afloop van bijvoorbeeld een maand, een reservering als [vrij] invoeren. Als u dat doet voor een periode van de eerste tot de laatste dag van de maand, is de kalender leeg.
Ik heb nu 2 Beschikbaarheidskalenders maar wil er nog twee bij. Kan dat in dezelfde account?
U kunt zoveel Beschikbaarheidskalenders gebruiken als u nodig hebt. Stuurt u ons een email met uw klantcode, geef aan hoeveel kalenders u wilt bestellen en wij maken die voor u aan. We gebruiken voor de layout de instellingen van uw huidige kalenders, zodat u die niet opnieuw in hoeft te stellen.
Het is me wel duidelijk maar ik heb toch nog een vraag!

SAMENGEVAT
 • U hoeft niets op uw server te installeren
 • Geplaatst op een beveiligde webserver (https)
 • Voor ieder verhuur object te gebruiken
 • Keuze uit 7 verschillende talen
 • Op eigen beheer pagina snel beschikbaarheid aanpassen
 • Ontwerp en afmetingen aanpassen aan uw website
 • Bekijken zonder telkens de pagina opnieuw in te hoeven laden
Contact   |   Linkpartners
Aczents internet© 2014-2019 Aczents
MENU